Servei on-line gratuït de reconeixement de caràcters OCR

Moltes vegades tenim textos en paper o també documents PDF que estan escanejats com una imatge i voldríem poder passar el text a un programa per poder-lo modificar o aprofitar sense tindre que escriure’l un altre cop. Això es pot fer amb un programa que faci un reconeixement gràfic del caràcters ( OCR ) però normalment no tindrem instal·lat al nostre ordinador un programa d’aquests.

Ni ha una pàgina WEB que ens pot ajudar en aquesta feina es http://www.free-ocr.com/ aquesta pàgina malgrat estar també en angles ens pot ajudar a convertir imatges de text en texts editables, les úniques limitacions que te son:

  • Els arxius que pot tractar han de tindre el format JPG, GIF, TIFF, BMP, o PDF ( en el suposit que el arxiu que tinguem fos en un altre format per exemple .PNG podriem fer servir l’eina que vaig explicar en el Bloc anterior  Servei gratuït de conversió d’arxius a la WEB )
  • La mida màxima del arxiu a convertir no pot superar els 2 MB.

En el cas que tinguéssim textos en paper els hauríem de escanejar en algun dels formats admesos o fer un foto digital prou clara però sense massa resolució (per estalviar problemes d’excés de mida)

Quan anem a la pàgina WEB, ens trobarem amb el següent formulari que haurem d’emplenar correctament.

OCR-1

Clicant en el botó navega, s’ens obrirà un diàleg per poder seleccionar l’arxiu del nostre ordinador que volem passar a text editable.

Després haurem de seleccionar l’idioma del text que volem convertir per pogué interpretar els accents i les puntuacions correctament ( i si, no patiu el català està inclòs ).

Un cop fet això, haurem de complimentar el CAPTCHA en el quadre de sota, son dues paraules (grups de lletres i / o números) pintats de forma distorsionada per assegurar-se que no som un robot que està atacant la WEB amb una sobrecarrega de feina inútil.

Un cop fet això, cliquem el botó “Send file” i si hem escrit el CAPCHA correctament ens pujara l’arxiu a la WEB i començarà a interpretar-lo, al cap d’una estona ens obrirà un quadro de diàleg on ens posarà el resultar de la conversió que podrem seleccionar , copiar i enganxar al document que volem per guardar el resultat.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.