Treure el panell de la dreta en el Acrobat Reader DC

Si com jo teniu instal·lat el nou Acrobat Reader DC, us haureu adonat que cada vegada que obriu un arxiu queda obert un panell a la dreta amb eines que normalment no es fan servir i que treuen espai de visió en el document. Aquest panel el podeu amagar per guanyar espai però la propera vegada que obriu la aplicació tornarà a presentar-se forçant-vos a amagar-lo un altre cop. No ni ha cap opció a les Preferències que permeti canviar aquest comportament.
Mirant en els fòrums d’Adobe ni han moltes queixes dels usuaris al respecta però sembla que els desenvolupadors no estan per la labor de posar-ho com a opció, no obstant un usuari ha publicat una modificació que permet que aquest panell no apareix i de forma que no cal amagar-lo cada vegada.
Necessitareu modificar l’arxiu Viewer.aapp que es troba a:
C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat Reader DC\Reader\AcroApp\ESP
Per fer-ho amb el Notepad haureu de copiar l’arxiu a un altre lloc (per exemple l’escriptori) perquè sinó no us deixarà guardar-lo a la carpeta original.
El contingut del arxiu original es:

<Application xmlns="http://ns.adobe.com/acrobat/app/2014" title="Visor" id="Viewer" majorVersion="1" requiresDoc="true" minorVersion="0">
 <Layouts>
  <Layout name="Default">
   <RHP>
    <Component name="AppShortcutListView" type="Custom"/>
   </RHP>
  </Layout>
 </Layouts>
</Application>

Teniu que eliminar les línies de la 2 fins la 8 deixant-lo així

<Application xmlns="http://ns.adobe.com/acrobat/app/2014" title="Visor" id="Viewer" majorVersion="1" requiresDoc="true" minorVersion="0">
</Application>

Guardeu-lo i el copieu i enganxeu-lo a la carpeta original, us acabarà donant aquest missatge però triant Continuar el podreu guardar al seu lloc.

Confirmar Permis En el següent enllaç podeu trobar els missatges en el fòrum i les referencies a la solució. Es possible que en funció del idioma del sistema operatiu tingueu també altres carpetes sota AcroApp com ara ENG o d’altres amb els mateixos arxius, podeu fer els canvis a totes els carpetes.

https://forums.adobe.com/thread/1817184

Caldrà veure que fan els desenvolupadors d’Adobe en el futur per corregir aquesta manca de llibertat en la configuració de les opcions.

Actualització el 23-10-2015

Després d’actualitzar darrerament el Acrobat Reader DC, he notat que tornava a aparèixer el panell dret. Tornant a mirar a internet he trobat una pagina que indica com activar-ho o desactivar-ho a les preferències.

https://forums.adobe.com/thread/1817184

Acrobat Reader DC Preferencies

Desmarcant aquesta opció tornem a disposar del espai que ocupa aquest panell.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.